De tafelschikking op jullie bruiloft

Wellicht denk je er niet direct aan, maar als je wat verder bent met het plannen van je bruiloft dan zul je over de tafelschikking op jullie bruiloft gaan nadenken. Natuurlijk zijn jullie vrij om te bepalen hoe jullie hier een invulling aan gaan geven. Toch is het handig om met een aantal zaken rekening te houden.

Etiquette tafelschikking

Ga je voor een formelere setting dan is het handig om de etiquette voor jullie tafelsetting in jullie achterhoofd te houden. Volgens de etiquette zitten de bruid en bruidegom in het midden van een lange hoofdtafel. De bruid zit aan de linkerzijde van de bruidegom. De vader van de bruidegom zit naast de bruid en de moeder van de bruid zit naast de bruidegom. De moeder van de bruidegom en de vader van de bruid zitten tegenover het bruidspaar. Verder zitten mannen en vrouwen om en om en koppels zitten niet naast elkaar.

De tafelschikking op jullie bruiloft

Foto: Alexandra Vonk

Informele tafelschikking bruiloft

Wil je voor een informelere tafelschikking op jullie bruiloft gaan dan is het wel goed om te proberen om bekenden bij elkaar te zetten. Zorg dat elke gast minimaal een andere persoon kent. Probeer ook gasten van dezelfde leeftijden bij elkaar te plaatsen. Zijn er conflicten binnen de familie? Houdt hier dan ook rekening mee door deze personen niet bij elkaar aan de tafel te zetten.

Kindertafel bruiloftsdiner

Voor kinderen is het al lastig genoeg om voor een langere periode aan de tafel te zitten. Zorg ervoor dat er een aparte kindertafel aanwezig is met allerlei spelletjes. Helemaal ideaal is het als het mogelijk is om hier nog een oppas bij te zetten, zodat de ouders op hun gemak van het bruiloftsdiner kunnen genieten. Wanneer er in een andere ruimte ook nog een speelhoek aanwezig is dan kunnen zij samen met de oppas tussentijds ook nog spelen.

Plattegrond en naamkaartjes diner setting bruiloft

Heb je een grote groep met diner gasten dan is het handig om bij de entree van de diner zaal een bord met een plattegrond neer te zetten waar een overzicht van de tafelschikking te zien is. Raadzaam is het om je ceremoniemeester bij het bord te laten staan om alles in goede banen te laten leiden.  Ook op de dinertafels zelf is het handig om te werken met naam kaartjes. Er zien hier tal van originele en prachtige mogelijkheden in. Volgende week gaan wij je inspireren met leuke ideeën voor naamkaartjes voor je bruiloftsdiner.

De tafelschikking op jullie bruiloft

Foto: Caileigh Langford

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Dusty Blue

Dusty Blue is een fine art inspiratieblog dat zich richt op pure liefde. Het is een plek waar fine art leveranciers uit Nederland en omringende landen samen komen, zodat jij als bruid alles op één plek kunt vinden, wanneer je net als wij zo ontzettend houdt van lichte beelden en classy bruiloften.

Social media

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue