Aan welke hand draag je de trouwring?

Hier op Dusty Blue geven we jullie het liefst iedere blog een enorme boost inspiratie. Maar soms heb je als bruidspaar ook gewoon praktische informatie nodig. Iets minder gezellig misschien, maar wel reuze handig. Ook daarin willen we er voor jullie zijn. Daarom vandaag antwoord op een hele praktische (maar belangrijke!) vraag: aan welke hand draag je de trouwring?

Foto: Raisa Zwart Photography 

Geloof
Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het geloof. Ben jij katholiek? Dan hoor je de trouwring links te dragen. Ben jij protestants? Dan draag je hem rechts.

Niet gelovig?
Geloof je niet? Dan kiezen de meeste bruidsparen ervoor om de trouwring links te dragen. Het verhaal (vanuit het oude Rome) gaat namelijk dat de ringvinger van je linkerhand een ader direct naar je hart heeft. Logischerwijs is dat dan de mooiste plek voor de trouwring. Echter is dat helemaal niet waar… Er is geen ader die direct van je linker ringvinger naar je hart gaat (alhoewel we wel houden van dat idee), maar toch dragen de meeste bruidsparen door deze traditie de trouwring nog steeds aan de linker ringvinger.

En mijn verlovingsring dan?
Kies je voor een trouwring die je samen met je verlovingsring aan één vinger wilt dragen? Dan wordt meestal de trouwring onder de verlovingsring gedragen. Wil je ze allebei apart dragen? Verplaats de verlovingsring dan voor de ceremonie van je linkerhand naar je rechterhand.

Maar ook bij deze traditie geldt weer: doe vooral waar jullie je fijn bij voelen. Draag jij hem liever aan je rechterhand? Of aan je wijsvinger? Go for it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Dusty Blue

Dusty Blue is een fine art inspiratieblog dat zich richt op pure liefde. Het is een plek waar fine art leveranciers uit Nederland en omringende landen samen komen, zodat jij als bruid alles op één plek kunt vinden, wanneer je net als wij zo ontzettend houdt van lichte beelden en classy bruiloften.

Social media

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue