3 tips voor een ontspannen planning

Tijdens het organiseren van jullie bruiloft zal je al snel met de planning te maken krijgen. Je wilt voldoende tijd met je gasten, een ontspannen dag – maar om al die leuke momenten in een fijne planning te krijgen is soms nog best een uitdaging. Vandaag delen we drie tips voor een goede planning voor jullie bruiloft.

 

Deel de bruiloft op in twee dagen

Hebben jullie er wel eens over nagedacht om jullie bruiloft in twee dagen op te splitsen? Zeker wanneer je ook een kerkdienst hebt tijdens de bruiloft kan dit een hele fijne oplossing zijn. Zo kan je er voor kiezen om in een klein gezelschap, een aantal dagen eerder, voor de wet te trouwen. Zo heb je op de dag zelf alleen de kerkdienst & dat scheelt een heel hoop qua planning! Sowieso is het erg mooi om de kerkdienst dan ook te gebruiken om jullie persoonlijke geloftes uit te spreken en jullie ringen uit te wisselen.

Blijf op één locatie

Een van de fijnste oplossingen voor een goede en rustige planning met meer dan voldoende tijd om te ontspannen met je gasten is: blijf op één locatie. Zoek een locatie waar je terecht kan voor jullie ontvangst, de ceremonie, het diner, cocktail-hour & de feestavond. Wanneer het een locatie is met meerdere plekken is het helemaal ideaal. Dan ben je op een locatie, maar heb je toch steeds het gevoel dat je weer even ergens anders bent. En kan er ondertussen op de andere plek weer op- of afgebouwd worden. Fijn!

Lukt één locatie niet, omdat je bijvoorbeeld voor de ceremonie of kerkdienst uit moet wijken? Kijk dan of je een locatie op ca. 10 á 15 minuten kan vinden. Laat alle gasten wel alvast naar de hoofdlocatie komen en verander alleen voor jullie ceremonie of de kerkdienst van plek. Het gaat je héél veel tijd schelen, I promise.

 

Wat vinden jullie écht belangrijk?

Bij het maken van de planning, wil het nog wel eens gebeuren dat jullie worden opgeslokt in alles wat er ‘moet’. Probeer te onthouden dat er eigenlijk helemaal niks ‘moet’, maar dat alles mag! Dus ook wat betreft de planning. Misschien heeft jou zus of broer alle gasten bij jullie thuis ontvangen voordat de dag begint – maar als dat ver weg is van de rest van de locaties, wie zegt dan dat jullie dat ook moeten doen? Vaak is het veel praktischer om jullie gasten pas te zien op de hoofdlocatie óf pas tijdens de ceremonie. En denk bijvoorbeeld bij een receptie na of deze gasten niet beter ook op de feestavond kunnen blijven. Dat scheelt zo 1,5 uur, omdat je je receptie gasten ook niet na een half uurtje weg wilt sturen. Gooi jullie planning eens even helemaal open en sta bij elk onderdeel stil. ‘Waarom willen we dit of dat?’ ‘Is het logisch?’ ‘Worden we er blij van om dit te doen?’ ‘Kan het ook anders?’

 

Door een of meerdere van deze tips toe te passen krijgen jullie een planning waar jullie volledig achter staan én hebben jullie voldoende tijd om met jullie gasten samen te zijn. Op naar een feest vol ontspanning en liefde!

 

Foto: Inge Kooiman Fotografie
Op de foto: Weddingplanner Dusty Blue leverancier Feline Weddings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over Dusty Blue

Dusty Blue is een fine art inspiratieblog dat zich richt op pure liefde. Het is een plek waar fine art leveranciers uit Nederland en omringende landen samen komen, zodat jij als bruid alles op één plek kunt vinden, wanneer je net als wij zo ontzettend houdt van lichte beelden en classy bruiloften.

Social media

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue